Programa Jove Oportunitat 2024

Programa d’orientació personal i professional per a joves de 16 a 21 anys. 7 mesos, gratuit, grup reduit, visita a empreses, activitats lúdiques.

l programa JOOP (Jove Oportunitat)es materialitza en una acció el contingut primordial de la qual és l’orientació personal i professional del jove participant, des d’una visió integral de la persona, per a permetre-li construir el seu propi projecte de vida. L’orientació personal utilitzarà tècniques d’entrenament actitudinal: grupal i individual, i, en casos necessaris, entrenament parental.

L’orientació professional fuig del clàssic enfocament des de l’estudi («Aquestes són les FP que existeixen, aquestes les seues assignatures i aquests els treballs als quals pots aspirar») per a situar la mirada en un enfocament des del treball, molt més pràctic i atractiu per al jove: «Aquests són els llocs de treball d’aquesta empresa i, si t’agrada aquest, has de cursar aquests estudis». Un enfocament que s’aconsegueix gràcies a les visites a centres de treball de les quasi 500 empreses col·laboradores amb què compta el programa JOOP.


Com a complement a l’orientació, s’introdueixen, al final de JOOP, sessions de contingut acadèmic (assignatures), que prepararen el jove per a superar la prova d’accés lliure a la FP de grau mitjà (quan ho requerisca, per no haver obtingut el títol d’ESO).
Davant joves en què no es considere viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a certificats de professionalitat.

Per a participants amb el títol d’ESO, JOOP, en la seua part acadèmica, reforçarà matèries transversals com l’anglés o la informàtica.
En qualsevol cas, en JOOP, la part acadèmica queda subordinada a la part orientadora.

Durada d’una acció JOOP: entorn de set mesos, en horari grupal de 9.30 a 13.30 h, de dilluns a divendres, al centre juvenil del Passatge complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre el/la jove i el seu o la seua coach.
Alumnes per grup: entre 12 i 15
Requisits del participant: tindre entre 16 i 21 anys i nul/baix nivell de formació (no tenen ni títol de Batxillerat ni d’FP de grau mitjà, en alguns casos ni graduats en ESO).
Emplenament de la fitxa d’inscripció.
Són prioritaris els més joves (16 i 17 anys), en virtut del principi d’actuació primerenca.

Més informació i inscripcions

Centre juvenil del Passatge
Av.Blasco Ibáñez, 57. Alaquàs
Tlfn: 961 502 343
Correu-e: departamentjoventut@alaquas.org
Xarxes socials: @alaquasjove @passatgejove

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Blue Captcha Image
Refresh

*