Llibreta per la Declaració Universal dels Drets Humans

El Departament de Joventut lliura les llibretes editades conjuntament amb la Xarxa Joves.net en commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Substituint la tradicional Agenda escolar que el Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs editava conjuntament amb els pobles del Consorci Xarxa Joves.NETenguany teniu a la vostra disposició les llibretes commemorant la Declaració Universal dels Drets Humans del 10 desembre de 1948. La llibreta pretén oferir i recordar els drets humans al nostre dia a dia mentres que fem les anotacions diàries de la nostra tasca, estudis, treball, etc.

La Declaració Universal dels Drets Humans és un document format per 30 articles que recullen els drets fonamentals que tota persona té pel sol fet de ser un ésser humà. La Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides va presentar l’esborrany de la Declaració a l’Assemblea General de l’ONU, que la va aprovar setmanes més tard (10 de desembre de 1948), sense cap vot en contra, però amb vuit abstencions (Aràbia Saudí, Belarús, Iugoslàvia, Polònia, Txecoslovàquia, Ucraïna, Unió Soviètica, Unió Sud-africana). Tot i que la Declaració no és d’obligat compliment jurídicament, al llarg dels anys, els seus principis fonamentals han adquirit l’estatus d’estàndards que han de ser respectats per tots els estats.

En el moment de signar-se la Declaració, les Nacions Unides comptaven amb poc més de 50 membres. Avui, l’organisme supera els 185 estats membres, i donat que la Declaració és d’obligada acceptació a l’hora d’entrar a formar part de les Nacions Unides, podem afirmar que actualment és veritablement universal. La Declaració ha tingut una gran influència en les constitucions i en les lleis nacionals dels estats que han assolit la seva independència o la seva democratització després de l’adopció d’aquesta.

La importància de la Declaració es va veure confirmada l’any 1966 a través de la signatura de dos convenis: un sobre drets econòmics, socials i culturals, i l’altre sobre drets civils i polítics.

L’adopció de la Declaració Universal és una commemoració internacional significativa que se celebra cada any el 10 de desembre, que és conegut com a Dia dels Drets Humans.

 

Si vols una llibreta has de:

Vindre al Centre d’Informació Juvenil de El Passatge.

Av. Blasco Ibáñez 57, 46970 Alaquàs

Tel 96 150 23 43

departamentjoventut@alaquas.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 characters available

Blue Captcha Image
Refresh

*