El Centre Juvenil El Passatge, inaugurat en 2003, és l’equipament principal que té l’Ajuntament d’Alaquàs per a joves.

Atès que la informació és un element equilibrador de diferències socials, el Departament de Joventut prepara i difon tota la informació que rep i puga ser d’interés per als joves. Al Passatge atenem presencialment, per telèfon, per correu electrònic o a través de les xarxes socials, sobre els diferents Serveis i Programes de l’Ajuntament d’Alaquàs, així com qualsevol altre tema d’interés per als joves: ocupació, allotjament, viatges, intercanvis, voluntariat, cultura… També atenem consultes que es formulen mitjançant el Servei d’Informació Europeu Eurodesk.

El servei d’informació juvenil de l’Ajuntament d’Alaquàs va ser reconegut com a Centre d’Informació Juvenil per la Conselleria de Cultura i l’any 2003 va formar part de la Xarxa Valenciana d’Informació Juvenil.

Amb la informació que rebem o generem la compartim per les xarxes socials (Twitter @alaquasjove, Instagram @passatgejove), publiquem als webs www.alaquas.org, joventut.alaquas.org, www.joves.net i taulers d’anuncis del centre.

Les fonts d’informació són diverses, el web de l’IVAJ, les aportacions fetes pels professionals de joventut a la Llista JOVES.net i a la Llista SIJ (llista de distribució dels Serveis d’Informació Juvenil de l’l’IVAJ) i a l’acció coordinada dels Centres Juvenils de la Xarxa JOVES.net, ONG, etc.

En el camp de la informació digital i en xarxa, vam crear l’any 2002 conjuntament amb 23 departaments de Joventut una llista de distribució d’Informació Juvenil a www.joves.net oberta a tots els usuaris que vulguen accedir, en aquest moment més de 400 adreces hi són subscrites. Des d’aquesta xarxa es pot rebre i enviar qualsevol tipus d’informació que es valore com a interessant per als usuaris de la llista. A més estem subscrits a altres llistes de temàtica interessant per al departament, rebent així informacions variades.
Av. Blasco Ibáñez, 57
46970 Alaquàs (València)
email: departamentjoventut@alaquas.org
Telèfon: 96 1502343