| |

HORTA NETA 2023: EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

La campanya Horta Neta, amb 20 anys de trajectòria, conscienciarà a la població jove i públic familiar sobre la importància de la millora i conservació del medi ambient.

Sota el lema “SOS Emergència Climàtica”, es realitzaran més d’onze activitats entre març i juny als 22 municipis que integren Xarxa JOVES.NET


El consorci Xarxa JOVES.NET, integrat per 22 municipis de la província de València, posa en marxa la campanya Horta Neta, que farà enguany 20 anys des de la seua primera edició després del desastre ecològic del Prestige. Sota el lema “SOS Emergència Climàtica”, des del 25 de març és dura a terme un ampli programa d’activitats amb la finalitat de fomentar la consciència ambiental entre la gent jove i promoure la importància sobre la conservació i millora del medi ambient.

Horta Neta ofereix un calendari d’activitats centrades en tres línies d’intervenció: la sensibilització, la conscienciació climàtica i l’educació ambiental. Un programa d’accions, destinades especialment al públic jove i al familiar, que volen reflectir la realitat ambiental del canvi climàtic que afecta el nostre entorn més pròxim, com és el cas de l’horta.

En aquesta edició s’han incorporat a la campanya propostes de formació i ensenyament ambiental que es desenvoluparan des del CEACV (Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana) amb un equip especialitat en educació ambiental. “La intenció és potenciar l’efecte bola de neu, contagiar a la població perquè es forme i realitze accions en els seus àmbits d’intervenció”, explica Sergio Gómez, president de la Xarxa JOVES.NET i regidor de joventut de l’Ajuntament d’Aldaia.

Cada cap de setmana -excloent els festius de Pasqua- es durà a terme diferents activitats en els municipis que han participat en la campanya. Les accions engloben des d’una neteja al Parc Natural de l’Albufera fins a una ruta de senderisme a la llum de la lluna al paratge “El Tello” de Picassent. Com a novetat, en aquesta edició s’ha inclòs un programa de cursos de formació per al voluntariat ambiental.

Les activitats s’emmarquen dins de tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); el 13, Acció Climàtica; el 14, Vida Submarina i el 15, Vida Terrestre. Amb aquest programa, la Xarxa JOVES.NET demostra la seua implicació en la lluita contra el canvi climàtic i la conscienciació de les persones joves dels estils de vida més respectuosos amb el medi ambient.

La campanya d’Horta Neta 2023 ofereix una sèrie de propostes gratuïtes baix inscripció prèvia per a joves, adolescents i públic familiar i que es concreta al següent calendari d’activitats:

• Dissabte 25 de març: Eixida mediambiental al Tancat de la Pipa de Catarroja i una Neteja de l’Albufera a Silla

 Dissabte 1 d’abril: Passeig per l’horta històrica d’Aldaia, amb el Rollet del Comuner de Gracia.

 Dissabte 22 d’abril: Passejada pel barranc del Carraixet a Moncada

• Dissabte 29 d’abril: Joc de Rol en viu: El Tribunal de les aigües de València

• Diumenge 30 d’abril: Plantacions de flors per a insectes i elaboració d’un mapa pesat a l’horta ecològica de l’Associació l’Animeta. Quart de Poblet.

• Dissabte 6 de maig: Ruta senderista per la serra perenxisa de Torrent amb el col·lectiu Soterranya

• Dissabte 13 de maig: Ruta en bici per l’ Anell Verd Metropolità fins a la platja de Pinedo

• Dissabte 20 de maig: Recollida selectiva de residus a la platja del Port de Sagunt; amb iniciació al Paddle surf

• Dissabte 27 de maigRuta en bici pels HORTS de Picanya

• Divendres 2 de juny: Activitat senderisme nocturn al parc natural del Tello. Picassent

• Dissabte 3 de junyRecollida selectiva de residus a la platja de la Pobla de Farnals

• Diumenge 4 de juny: Ruta en bicicleta per alqueries i hortes d’Alaquàs, Quart de Poblet, Picanya i Xirivella.

• Maig / juny: Curs d’activisme ambiental: “SOS emergència climàtica a l’Horta”. 20 hores Presencial / on line. Amb la col.laboració del CEACV ( Centre d’educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ).

• A partir d’octubre: “Píndoles Informatives per lluitar contra el canvi climàtic”

Totes les activitats són gratuïtes. És obligatòria la inscripció prèvia.
Públic en general, especialment adreçat a joves i públic familiar.

El Consorci Xarxa Joves.Net està format per les Regidories de Joventut dels Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
WWW.JOVES.NET/HORTANETA
GESTIO@JOVES.NET

 

Entitats que coordinen les activitats de la Campanya:
Ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia, Catarroja, Moncada, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla y Xirivella.

Entitats col·laboradores de la campanya:

Horta Neta és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa Joves.Net i compta amb el patrocini de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut, i Caixa Popular. A més a més, aquest any col·laboren institucions com el Parc Natural de l’Albufera – GVA,  El Centre d-Eduacio Ambiental de la Comunitat Valenciana de la GVA  (CEACV), el Consell Metropolita de l¨Horta, el  Col·lectiu Soterranya de Torrent, l’associació L’Animeta de Quart de Poblet, el  Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia, el i el col·lectiu Bobila. Precissament un dels objectius d’aquesta campanya pasa per la creació de xarxes de col·laboració amb entitats que estigen treballant a l’àmbit mediambiental en la comarca.

( PODEU CONSULTAR EL APARTAT CALENDARI D’ACTIVITATS PER TINDRE MÉS INFO )

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Blue Captcha Image
Refrescar

*